Browsing Tag

Europe

E është kjo, e ardhmja e koncerteve?

Si do të imitonim ndjenjën e të qenurit në koncert “live” në një kohë kur një gjë e tillë është e ndaluar! Kuptohet do të shfrytëzojmë atë që e kemi sa më afër ndjenjës reale, dhe ajo është bota virtuale. Qeveritë evropiane intensifikuan…

Како пандемијата предизвика европска револуција во велосипедизмот

Повеќе од 1 милијарда евра (907 милиони фунти; 1,1 милијарди американски долари) се потрошени на инфраструктура  поврзана со велосипедизам, а од почетокот на пандемијата направени се нови велосипедски ленти во должина од 2.300 километри…