Browsing Tag

France 24

Со што ќе се соочуваат жените од Авганистан откако Талибанците го зазедоа Кабул?

Забрзаниот напредок на Талибанците низ Авганистан ги остави жените и девојчињата на маргините, иако цела генерации на жени израснати во Авганистан имаа одредени права и слободи. Сега, повторно се меѓу најранливите категории. Се очекува…