Browsing Tag

Hungary

Владата на Унгарија предлага забрана за посвојување од страна на истополови парови

Владата на Унгарија подготви измена на уставот на земјата со која всушност би се забранило посвојување од истополови парови. Предложениот амандман ќе прецизира дека „мајката е жена, таткото е маж“ и ќе дозволува само брачните парови да…