Browsing Tag

LGBTIQ+

Нов Зеланд може да биде следната земја што ќе ја забрани терапијата за промена на сексуалната…

Нов Зеланд во петокот воведе закон кој ќе забрани терапија за промена на сексуалната ориентација. Предложениот предлог-закон е усогласен со неодамнешните чекори што другите земји ги презедоа за да обезбедат безбедност за ЛГБТИ+…