Browsing Tag

mentalhealth

Неносењето на маска е поврзано со антисоцијалните особини кај луѓето

Се покажа дека оние кои не ги почитуваат препораките поврзани со Ковид-19, се побесчувствителни како и понепријателски и поизмамнички насторени. Научници во Бразил го поврзаа отпорот кон безбедносните мерки поради Ковид-19, како што е…

Совети за справување со менталното здравје за време на КОВИД-19

И по неколку месеци, пандемијата продолжува да влијае врз менталното здравје. Како дел од нашата серија разговори на Твитер #AskReuters, Ројтерс собра група експерти за да ги споделат своите совети за справување со изолацијата, згрижувањето…

Коронавирус: Што е анксиозност и како можам да добијам помош

Драматичните промени во целиот наш живот во текот на изминатите шест месеци го зголемија нивото на анксиозност, а новата студија сугерира дека родителите се особено загрижени за благосостојбата на своите деца. Па, какво е чувството на…