Browsing Tag

NASA

НАСА објави директни докази дека луѓето предизвикуваат климатски промени

Во првата студија посветена на разоткривање на начините на кои луѓето влијаат врз климатските промени, НАСА ги пресмета индивидуалните движечки сили на неодамнешните климатски промени преку директни сателитски набудувања. Во согласност со…

Колку навистина се загрева Земјата?

Август 2020 беше околу 2,14 ° C потопол од просечниот месец забележан на Земјата од 1880 година. Како што потврдија НАСА и НОАА, месеците од февруари до април, а исто така и август во 2020 година беа вторите најтопли…