Browsing Tag

newyorktimes

Како да се биде осамен/а?

Во зимата 1942 година, непосредно по нападот на Перл Харбор, Едвард Хопер започна нова слика: Вечер во Њујорк, видена однадвор, четири отуѓени ликови заробени зад зелено стакло. Од сите слики на Хопер, „Nighthawks“ (Ноќните птици)