Browsing Tag

plastic free

Предизвиците кои доаѓаат поради користењето на пластика – агендата на Европа и нејзиниот…

Веќе е утврдено и широко прифатено дека Европската унија како целина е светски лидер против климатските промени. Иако некои можат да кажат дека ЕУ не оди докрај, а други можат да тврдат дека отишла предалеку, тешко е да се тврди дека има и…