Browsing Tag

plasticwaste

Албанија, БиХ, Црна Гора, Северна Македонија имаат највисоки стапки на протекување на пластика во…

Египет, Италија и Турција исфрлаат најмногу пластика во Медитеранот. Сепак, по глава на жител, Црна Гора, Албанија, Босна и Херцеговина и Северна Македонија имаат највисоки нивоа на проток на пластика. Новиот извештај на IUCN открива дека…