Browsing Tag

renewable energy

Хрватска постави нов рекорд во производството на енергија од обновливи извори, покривајќи ја целата…

Хрватскиот оператор на преносен систем (ТСО) ХОПС објави дека поради временските услови, обилните врнежи од дожд и силниот ветер, производството во хидроцентрали и фарми со ветерници вчера достигна 48 GWh, додека потрошувачката 47 GWh. Oва…