Browsing Tag

shadow pandemic

„Невидлива пандемија“: Семејното насилство се влошува за време на КОВИД-19 ширум светот

Со цел да се стави крај на насилството врз жените на глобално ниво, активистите одржаа собири во средата, а светските лидери повикаа на акција за запирање на насилството, што оваа година се влоши заради пандемијата на Ковид 19. На…