Browsing Tag

socialmedia

Тролови и расизам на социјалните мрежи

Според BBC, неодамнешен извештај покажа дека 46% од жените кои биле испитани пријавиле дека доживеале злоупотреба на Интернет од почетокот на КОВИД-19. Оваа бројка се зголеми на 50% кај црните жени, малцинства и небинарни луѓе.