Browsing Tag

UNICEF

УНИЦЕФ: Милион деца изложени на „екстремен ризик“ поради климатските промени 

Речиси половина од 2,2 милијарди деца во светот се веќе во „екстремно висок ризик“ од влијанијата на климатската криза и загадувањето, се вели во извештајот на УНИЦЕФ. Шефот на агенцијата на ОН ја нарече ситуацијата „незамисливо страшна“.…

Европската унија и УНИЦЕФ започнаа програма на Западен Балкан и Турција за да го ублажат влијанието…

Европската унија (ЕУ) и УНИЦЕФ го објавија започнувањето на програмата од 5 милиони евра за ублажување на влијанието на КОВИД-19 врз најранливите деца и семејства на Западен Балкан и во Турција. Со оваа партнерска програма, ЕУ и УНИЦЕФ ќе…