Browsing Tag

women authors

Тајното значење на приказните за духови

Но, класичните приказни на Џејмс помогнаа и во зацврстување на друг аспект на формата:  основната мажественост. Џејмс, образован на Кингс колеџот во Кембриџ, строго се спротивставувал на приемот на студентки. На крајот заминал на Итон,…