Browsing Tag

мизогинија

Кира Најтли ја отфрла можноста да снима интимни сцени кои се режирани од мажи

Кира Најтли изјави дека нема да се појавува во интимни сцени во филмови кои се режирани од страна на машки режисер. Говорејќи на подкастот „Chanel Connects,“ актерката рече: „Немам апсолутна забрана за снимање голи сцени, но истовремено…

Зголемување на повиците за адресирање на случаите на семејно насилство за време на коронавирусот

Жените кои се соочуваат со семејно насилство во Канада, чиј број во услови на пандемија на коронавирусот се зголеми, имаат потреба од поголема поддршка од владата и провинциските власти, велат засолништата и експертите. Новиот национален…

Премиерот на Австралија кој е маж ја прекинува министерката додека истата одговара на прашање за…

Премиерот на Австралија- кој е маж- совршено го демонстрираше мизогиното однесување во политиката кога прекина жена која зборуваше за ... мизогинија во политиката. Пред да продолжиме понатаму, потребен е некаков контекст за да се осветли…