Browsing Tag

образовен систем

Од љубов не се бега

Интересно е кога ќе се соочиш со стравот. Всушност, се соочуваш со храбоста. Ги оставаш на страна своите митови и стравови и гледаш низ призма на факти. Да, за да се погледаат фактите треба храборст. Треба да се соочиш со недостатоците,…

Училиштето се заканува со правни меркa откако на муслиманско девојче откако и е кажано дека…

На родителите на едно девојче кое било испратено дома од училиште поради носење здолниште за кое се сметало дека е „премногу долго“ им се заканува судска постапка. Сихам Хамуд (12) опиша како била малтретирана поради нејзините религиозни…

Принудена контрола и психичко насилство: „Имав 16 години и мислев дека е нормално“

Во септември, британската влада го направи задолжително учењето за принудената контрола во училиштата. Разликата помеѓу здрава и насилна врска не е секогаш очигледна - особено кога трајното влијание не е видливо како модринка - но може да…