Browsing Tag

спорт

Од „пионерски“ спорт за жени, до засенет спорт поради културата на злоупотреба. Што се случи со…

Како дојде до ова? Поранешната меѓународна гимнастичарка и историчарка на спортот, Џорџа Цервин, вели дека навлегувањето до корените на гимнастиката ги открива почетоците на темниот облак што го следел спортот. Во 1933 година,…

Џон Гедерт: Поранешниот олимписки тренер од САД е пронајден мртов по обвиненијата за сексуален напад

Поранешен олимписки тренер за гимнастика од САД се самоуби неколку часа откако беше обвинет за сексуален напад и трговија со луѓе, соопштија службени претставници. Јавниот обвинител на Мичиген ја потврди смртта на Џон Гедерт, неколку…