Browsing Tag

antisocial

Одалечена од сите, освен од неколку пријатели, се плашам дека карантинот ги атрофираше моите…

Можеби нема да трае толку долго - овој нагон да се избега дури и од виртуелен контакт со други луѓе во корист на пижами и кревет. Но, што доколку остане? „Како беше, сето ова време? “ Случаен познаник - мајка на далечен пријател на моите…

Неносењето на маска е поврзано со антисоцијалните особини кај луѓето

Се покажа дека оние кои не ги почитуваат препораките поврзани со Ковид-19, се побесчувствителни како и понепријателски и поизмамнички насторени. Научници во Бразил го поврзаа отпорот кон безбедносните мерки поради Ковид-19, како што е…