Browsing Tag

CO2

Загадување и корона – колку ја проблематизира болеста?

Во новото издание на „25 Минути“ гостуваше Дејан Докиќ, пулмолог и алерголог, кој вели дека загадувањето ги зголемува вирусните инфекции - но, нема доволно податоци за влошување на состојбата со корона. Градоначалникот на Скопје,…

Помалку од третина од населението е свесно дека трошењето храна придонесува за климатските промени

https://www.youtube.com/watch?v=gdugO7a3aX4&feature=emb_title&ab_channel=WastingFood%3AIt%27sOutOfDate Додека 81% од луѓето во Велика Британија се загрижени за климатските промени, помалку од 30% можат да ја видат јасната врска…