Browsing Tag

gender based violence

Започнува 16-дневната кампања против родово базираното насилство

Секоја година, активистите, застапниците и организациите кои работат на борба против родово базираното насилство низ целиот свет ги канализираат своите напори 16 дена во текот на ноември и декември. Кампањата „16 дена активизам против…