Browsing Tag

genderequality

Родовата еднаквост не се очекува во наредните 60 години, предупредува студијата

Според последниот извештај за родовата еднаквост објавен од Европскиот институт за родова еднаквост (EIGE) во четвртокот (29 октомври), со сегашното темпо на подобрување, жените ќе достигнат целосна еднаквост со мажите во 2080 година во ЕУ…

Како општеството ме натера да ги бакнам сите оние кои никогаш не ми се „свиѓаа“, но ти ми дозволи да…

Баба ми и тетка ми имаат мало станче во близина на Центар кое секогаш мириса на нешто пржено или старо, што е причината зашто ги отворам сите шест прозори кога сум им на гости. Инаку, отсекогаш ми било чудно како таксистите магично знаат…