Browsing Tag

guardian

Научникот кој стои зад BioNTech/Pfizer вели дека вакцината може да стави крај на пандемијата

Научникот зад првата Covid-19 вакцина која стигна до привремени клинички испитувања вели дека е убеден дека неговиот производ може „да го уништи вирусот“ и да стави крај на пандемијата што го држеше светот како заложник во 2020 година.…

Влечејќи ја мајка си низ лисјата

„Целата планета беше заразена. Од Индија до Соединетите Американски држави, ни Австралија не беше поштедена. Беше јасно дека болеста настапила долго пред првите регистрирани случаи во Белгија. Имаше некакви свирепа генијалност, според…