Browsing Tag

jezebel

Tiny Pretty Things и безвременската привлечност на балетските драми

Кога и самата бев младо, убаво девојче, имав два сона во животот: да бидам возач на автобус и балерина. Претпоставував дека и едното и другото може да се завршат истовремено ако само возев автобус наутро и бев во корпусот на балетот ноќе.…

Камала Харис и комплицираната, обременета среќа на претставувањето

Иако сум Американка, како дете на индиски имигранти, никогаш не сум се чувствувала целосно прифатена, со повремено чувство на отуѓување што стана поакутно по 9/11, а се продлабочи со изборот на Доналд Трамп. Ниту црна ниту бела, додека бев…