Browsing Tag

Skills & Competences

Зошто новостекнатите квалификации не ви гарантираат ново работно место

Пандемијата го засили долготрајниот наратив дека реквалификувањето е одговор на невработеност. Но, дали е тоа всушност лек за проблеми на работната сила? Кога Лондон во март беше ставен под карантин, Балтасар Ромеро брзо сфати дека…