Browsing Tag

TheGuardian

Поддршка за ЛГБТИ учениците: „Важно е училиштата да се подготвени за сите“

До неодамна, ЛГБТ учениците од Прајори, училиштето во Хитчен, Хертфордшир, се криеја зад маската на тишината. Соучениците го користеа зборот „геј“ за да опишат некоја глупост. Соочени со хомофобичен јазик, тие се чувствуваа онеспособени да…