Browsing Tag

UN Women

Започнува 16-дневната кампања против родово базираното насилство

Секоја година, активистите, застапниците и организациите кои работат на борба против родово базираното насилство низ целиот свет ги канализираат своите напори 16 дена во текот на ноември и декември. Кампањата „16 дена активизам против…

„Застанете против омразата“ кон ЛГБТИ луѓето, повикува Високиот комесар за човекови права на ООН

Понижувањето и нетолеранцијата остануваат сурова реалност за многу геј, бисексуалци, трансродови и интерсексуалци (ЛГБТИ) ширум светот, рече Високиот комесар за човекови права на ООН, Мишел Бачелет, во својата изјава за претстојниот…