Browsing Tag

книжевност

Петар Андоновски: Осамувањата и изолациите не се ништо ново за писателите, секогаш кога пишуваме…

Глобалната криза предизвикана поради пандемијата буквално на сите ни го смени текот на живеење. Нашето секојдневие не е исто како порано и сите овие промени неминовно влијаат врз начинот на кој функционираме. Петар, како оваа криза влијаеше…

Како авторитаризмите ги менуваат соништата

Кратко откако Хитлер дошол на власт, во 1933 година, една триесетгодишна жена во Берлин имала серија необични соништа. Во еден, од нејзината населба отстранети биле вообичаените знаци, кои биле заменети со постери на кои биле напишани…