Browsing Tag

genderidentity

Премиерот на Австралија кој е маж ја прекинува министерката додека истата одговара на прашање за…

Премиерот на Австралија- кој е маж- совршено го демонстрираше мизогиното однесување во политиката кога прекина жена која зборуваше за ... мизогинија во политиката. Пред да продолжиме понатаму, потребен е некаков контекст за да се осветли…

Камала Харис и комплицираната, обременета среќа на претставувањето

Иако сум Американка, како дете на индиски имигранти, никогаш не сум се чувствувала целосно прифатена, со повремено чувство на отуѓување што стана поакутно по 9/11, а се продлабочи со изборот на Доналд Трамп. Ниту црна ниту бела, додека бев…

Брак, свадба и традиција: Зошто толку многу жени продолжуваат да го менуваат своето моминско презиме…

Планирање на свадба за време на пандемија е полно неизвесности, но за 30-годишната Линдзи Еванс постои едно нешто за кое е сигурна, а тоа е - промена на сопственото презиме. Венчавката на оваа жена од Калифорнија и нејзиниот партнер е…