Browsing Tag

Human Rights

Нов Зеланд може да биде следната земја што ќе ја забрани терапијата за промена на сексуалната…

Нов Зеланд во петокот воведе закон кој ќе забрани терапија за промена на сексуалната ориентација. Предложениот предлог-закон е усогласен со неодамнешните чекори што другите земји ги презедоа за да обезбедат безбедност за ЛГБТИ+…

Што значи трансродовост и што вели законот во Велика Британија?

Што е трансродов идентитет?  Родовиот идентитет на трансродовите лица не е ист со полот запишан во нивниот извод од матична книга на родените. Како бебиња, нашиот пол е евидентиран како машки или женски, засновано на физичките…