ХЕРО(ИНА) на месецот: Александра Спасеска

Иницијативата на Стела Мрежа, да се слушнаат силните гласови и поучните приказни на нашите ХЕРО(ИНИ) продолжува. Преку овие приказни сакаме да ги поттикнеме останатите жени да тргнат по нивниот замислен пат и да ги остварат нивните цели,…

Повик за обука за подигање на свеста за родовата еднаквост во медиумите, известувањето и…

Мрежа Стела објави повик за обука која ќе вклучи теоретско и практично обучување за подигање на свеста за род и медиуми, како и методи за внесување на родовосензитивно известување во новинарството. Обуката ќе се одржи на 30.10.2023…

ХЕРО(ИНА) на месецот: Данче Азманова Мирчевска

Во Мрежа Стела веруваме дека зад секоја жена стои приказна која заслужува да се слушне. Нашата посветеност да ги промовираме приказните за жените, нивните борби, триумфи и неверојатните патувања на кои тие тргнуваат е непоколеблива. Преку…