Претставување на збирката раскази „Бибер 05“ во Центарот за култура во Битола

На 25 април во 19:00 часот во Центарот за култура Битола ќе се одржи промоција на повеќејазичната збирка на кратки раскази на тема помирување, од конкурсот „Бибер 05“. Промоцијата е организирана од страна на тимот на Бибер и Мировна…

Кикстартер кампања за собирање средства за краткиот игран филм „Нема духови во туѓина“ на…

Во тек е Кикстартер кампања за собирање средства за краткиот игран филм „Нема духови во туѓина“ на македонската режисерка Ана Јакимска во Лондон, Велика Британија. Идејата за филмот ја доби поддршката од публиката на јавен пичинг одржан на…

Функционерите си зголемуваат плати, критиките се игнорираат

Спонтани пазарувања по маркети на премиерот Димитар Ковачевски и некои од министрите, со цел да покажат дека се грижат за потрошувачката кошничка на граѓаните. Порака граѓаните да се радуваат дека во Македонија се гради и работа има за сите…

Едукацијата и напуштањето на штетните традиционални пракси се клучни за намалување на…

Стапката на непланирана бременост кај адолесцентите во земјава е 11 % и претставува една од највисоките во Европа. Дополнително, стапката на малолетнички породувања е 15,7 на 1.000, што е речиси трипати повеќе од просекот од 6 на 1.000…

Бунт на пензионерите против злоупотреби, манипулации – и финансиски и изборни

Пензионерите од неколку здруженија се кренаа против злоупотреби, манипулации – и финансиски и изборни. Државниот ревизор со нов извештај за Пензискиот фонд кој го вклучи алармот – недостигаат пари за пензиите. По емисијата 25 Минути…

25 минути: Службени возила во партиски цели – граѓаните ги плаќаат злоупотребите на…

Службени возила во партиски цели – партијата за некои од функционерите е над државата и интересите на граѓаните, кои како даночни обврзници ги плаќаат злоупотребите на овие функционери. Членот 2 од Одлуката на Владата за начинот на кој…

25 минути: Ексклузивни сведоштва на граѓани во мрежата на Мy World

Интересот за поголема и постабилна заработка секогаш со себе носи финансиски ризик. Некогаш е пресуден моментот во кој се наоѓате во животот, некогаш средствата кои ги имате при рака за инвестирање. Таквите услови, се плодна почва за…

Германска економска делегација во работна посета на „Aлкалоид“

Германска економска делегација, составена од претставници на Министерството за економија на СР Германија и на германски компании, од потпретседателот на групацијата „BASF Централна и Југоисточна Европа“ и од високи претставници на…