Browsing Tag

stella network

Hero (INA) Mërgime Ajdini

Hero (INA) jonë është Mërgime Ajdini, Inxhiniere e Diplomuar dhe magjistre për menaxhim me burimet e mbrojtjes dhe sigurisë në fushën e menaxhimit me kriza dhe mbrojtje dhe shpëtim.  Ajo u largua nga Dibra, e cila është e rrethuar nga…

ХЕРО(ИНА) на месецот: Мергиме Ајдини

Нашата ХЕРО(ИНА) е Мергиме Ајдини (Mergime Ajdini), дипломирана инженерка и  Магистер по менаџмент со одбранбено-безбедносни ресурси во областа на управувањето со кризи и заштита и спасување. Таа го напушта Дебар кој е опколен со езера и…

ХЕРО(ИНА) на месецот: Катерина Котеска – Стисниовска

Стела Мрежа продолжува со иницијативата да се слушне гласот на нашите ХЕРО(ИНИ) кои придонесуваат во нашето општество и за нивното надминување на предизвиците со кои тие се соочуваат.  Воодушевени сме што е номинирана адвокатката…

Повик за обука за подигање на свеста за родовата еднаквост во медиумите, известувањето и улогата на…

Мрежа Стела објави повик за обука која ќе вклучи теоретско и практично обучување за подигање на свеста за род и медиуми, како и методи за внесување на родовосензитивно известување во новинарството. Обуката ќе се одржи на 30.10.2023…

ХЕРО(ИНА) на месецот: Данче Азманова Мирчевска

Во Мрежа Стела веруваме дека зад секоја жена стои приказна која заслужува да се слушне. Нашата посветеност да ги промовираме приказните за жените, нивните борби, триумфи и неверојатните патувања на кои тие тргнуваат е непоколеблива. Преку…

100 млади лица ќе се стекнат со работно искуство преку практикантската програма на НМСМ

Сто млади лица ќе имаат можност да се стекнат со практично работно искуство во времетраење од два месеци преку практикантската програма на Националниот младински совет на Македонија – НМСМ. За да учествуваат во програмата, младите…

Најмалку 200 девојки од средните училишта ќе бидат опфатени со менторската програма на мрежата Стела…

Националниот младински совет на Македонија – НМСМ и Менторската Мрежа Стела, во рамки на проектот „МладиХаб – надминување на нееднаквоста помеѓу младите“, ќе спроведат менторска програма за девојки низ средните училишта на територијата на…

Stella Network: Донација на 30 книги од женски автори за библиотеката „Илинден“

Граѓанската организација „Стела“ за јавната локална библиотека „Илинден“ во Делчево донираше повеќејазични книжевни дела и научни публикации напишани од страна на женски автори. Директорката Билјана Петровска изјави дека целта на…