Browsing Tag

албански Новости

Hero (INA) Mërgime Ajdini

Hero (INA) jonë është Mërgime Ajdini, Inxhiniere e Diplomuar dhe magjistre për menaxhim me burimet e mbrojtjes dhe sigurisë në fushën e menaxhimit me kriza dhe mbrojtje dhe shpëtim.  Ajo u largua nga Dibra, e cila është e rrethuar nga…

Косовските демонстранти протестираат против сексуалното насилство по силувањето на 11-годишно дете

Група демонстранти се собраа во вторникот на главниот плоштад во Приштина за да го изразат гневот поради силувањето на 11-годишно девојче во градскиот парк изминатиот викенд. Полицијата во понеделникот вечерта извести дека пет…