Категорија

Новости

КОВИД-19: Повеќе од здравствена закана за уметниците од Северна Македонија

Извор на слика: https://fosm.mk/ Занемарени со години, независните уметници во Македонија велат дека пандемијата на коронавирус претставува егзистенцијална закана за нивната добросостојба. За речиси три децении како фронтмен на

State capture – The National Theatre

Report According to the left wing Rama government, the plans to demolish the old National Theatre came to life upon the sudden concession proposal send by a private developer, Fusha shpk. The company, who already held the title to a